Skip to content

Hondenschool

Geen klassieke hondenschool

Welzijn & Respect staan centraal

Mijn hondenschool is geen klassieke hondenschool. Het welzijn van de hond en het respect voor de hond staan centraal. Hier wordt uitgegaan van het natuurlijk gedrag van de hond. Je leert er werken met kalmerende signalen en stress voor je hond zo veel mogelijk te beperken. Honden mogen zichzelf zijn, hondengedrag wordt gerespecteerd en niet onderdrukt. Communicatie en samenwerking staan op de eerste plaats : niet commanderen maar communiceren.

Omdat het welzijn van de hond voor mij belangrijk is, dragen alle honden verplicht een tuigje en hebben een lijn van minimum 3 meter. Waarom een tuigje?

di Terra Meiga - hondenschool

Puppy cursus

Je kan je opgeven voor de puppy cursus van zo gauw je weet wanneer je puppy bij jou in huis komt. Zo kunnen we de verhuis zo goed mogelijk voorbereiden.

Voor de puppy is dit een moeilijke periode: hij mist zijn moeder en nestgenoten, komt in een vreemde omgeving terecht met allemaal nieuwe geluiden, mensen en geuren.

We leren hoe je je pup kan opvoeden zonder dwang of straf en hoe je je pup kan steunen in situaties die hij moeilijk of eng vindt. Zo leert hij dat hij op jou kan vertrouwen.

Ik heb ervoor gekozen de puppy cursus als individuele les te laten doorgaan. Zo kan de pup op zijn eigen tempo de wereld verkennen. De pup kan zich dan veilig voelen en op een prettige manier nieuwe ervaringen opdoen. Zo vermijden we overprikkeling en kunnen rustmomenten ingelast worden waarin vragen kunnen beantwoord worden.

Pups leren trouwens best van sociaal vaardige volwassen honden. Wat als spel tussen pups aanzien wordt, is veelal een krachtmeting waarbij de ene leert een pestkop te zijn en de andere dat zijn pogingen om te communiceren niets uithalen. Bovendien veroorzaakt dit veel opwinding en stress. Pups zijn immers niet in staat hun grenzen aan te geven. Dit zijn toestanden waarin leren niet mogelijk is en mogelijkerwijs al de eerste, onbedoeld, slechte ervaringen opgedaan worden met soortgenoten.

De cursus bestaat uit 5 individuele lessen van ongeveer 30 minuten en gaat door in overleg: prijs €100.

Contacteer ons vrijblijvend voor persoonlijk advies.

Puppy cursus

5 individuele lessen op afspraak
Prijs: €100

'Training is a mechanical skill.
The problem arises when we mistake the skill of training for the relationship itself'

Suzanne Clothier

Basiscursus

Voor honden vanaf 4,5 maanden. Is geschikt voor alle honden. De nadruk ligt op gedrag en communicatie.

Tijdens de lessen proberen we zo veel mogelijk rust te creëren, wat niet wil zeggen dat we niks doen. Rust is belangrijk om de honden de gelegenheid te geven te leren. Dit gaat veel makkelijker wanneer er niet te veel afleiding is.

Je leert alles over de hondentaal en hoe je daar zelf mee kunt omgaan. Honden communiceren constant met ons en met elkaar, wat is er dan fijner als je leert begrijpen wat ze nu eigenlijk willen vertellen.

Je leert hoe het zelfvertrouwen van je hond op te bouwen door het natuurlijk gedrag te respecteren, met je hond te communiceren en hem keuzes te geven. Honden krijgen de gelegenheid zichzelf te zijn.

Je leert activiteiten zoals speur- en zoekspelletjes, deze bevorderen het concentratievermogen, stimuleren het brein en kunnen de hond helpen ontspannen.

5 lessen van ongeveer 45 minuten. Prijs: €75.
Contacteer ons hier voor meer informatie.

Basis honden cursus

5 lessen van ongeveer 45min.
Prijs: €75

'Walk slowly, let the dog explore'

Turid Rugaas

Sociale wandelingen

Honden zijn sociale wezens en genieten van contact met soortgenoten.

Tijdens een sociale wandeling krijgen ze de gelegenheid om op een rustige manier kennis te maken met andere honden en mensen.

Sociale wandelingen zijn een prima manier om je hond de gelegenheid te geven hondenvrienden te maken. Hierbij kunnen ze hun sociale vaardigheden naar andere honden en mensen leren verbeteren in een veilige omgeving. De honden wandelen op gepaste afstand, de hond bepaalt zelf welke afstand hij prettig vindt. Tijdens de wandeling leren we de lichaamstaal van de hond beter begrijpen en is er tijd voor vragen.

De wandelingen gaan door op verschillende locaties en in kleine groepjes van maximum 3 honden.

Voor alle honden. Wel wil ik jullie graag eerst leren kennen omdat het belangrijk is dat alle deelnemers de hondentaal begrijpen en zich vinden in mijn visie.

Een reeks bestaat uit 5 wandelingen van ongeveer 45minuten. Prijs: €75.

Contacteer ons hier om mee te ‘socializen’ met je viervoeter.

Sociale wandelingen

Een reeks bestaat uit 5 wandelingen
Prijs: €75

Wandelen met de hond

Of wat denk je van een persoonlijke 1 op 1 wandeling met je hond? We trekken er samen op uit en leren wat een fijne wandeling is voor de hond.

Je leert letten op het gedrag van je hond en hoe daarop te reageren. Individuele les van ongeveer van 30 minuten. Prijs: €30.

1 op 1 begeleiding

Prijs: €30 / 30min

di Terra Meiga - heeft u een vraag - hondenschool

Heb je een vraag of wens je persoonlijk advies?