Skip to content

Gedragsbegeleiding

Honden zijn sociale en vredelievende dieren

Gedrag en communicatie

Honden zijn van nature erg sociale en vredelievende dieren. Ze zijn bijzonder vriendelijk en conflict vermijdend. Als honden agressie vertonen doen ze dit bijna altijd omdat ze een probleem hebben dat ze niet op een andere manier kunnen oplossen.

Problemen kunnen veel oorzaken hebben. Ze ontstaan dikwijls door miscommunicatie. Honden communiceren voortdurend met ons en hun omgeving door middel van lichaamstaal. Deze kan heel subtiel zijn. Als wij hier geen oog voor hebben, zullen ze steeds duidelijker taal gebruiken. Wat uiteindelijk kan uitmonden in ongewenst gedrag en agressie. Het is belangrijk lichamelijke oorzaken uit te sluiten. Veel honden hebben pijn zonder dat we het beseffen. Dit is van grote invloed op het gedrag. Er worden ook enorm hoge eisen gesteld aan onze honden die dikwijls volledig in strijd zijn met hun natuur. Dit veroorzaakt veel stress waardoor de hond een ‘kort lontje’ krijgt. Honden hebben niet veel nodig om gelukkig te zijn. Ze willen gewoon fijn kunnen samen leven.

Samen gaan we op zoek om de oorzaak van het probleemgevend gedrag op te sporen en proberen we deze weg te nemen, en niet de symptomen te bestrijden. Dit is de meest respectvolle en duurzame manier. Bedenk daarbij wel dat Quick fixen niet bestaan!

We scheppen zo goed mogelijk de juiste voorwaarden om de hond de mogelijkheid te geven te leren.

di Terra Meiga - gedragsbegeleiding

Gedragsbegeleiding

Intake + 1 vervolg sessie: €75

Kilometervergoeding: 0,25€/km.

'There is no dog that cannot be saved'

Turid Rugaas
di Terra Meiga - heeft u een vraag - gedragsbegeleiding

Heb je een vraag of wens je persoonlijk advies?